SAXENBORG  LANDHANDEL

Produkter for bevaring av hus og miljø 
Med hjerte for naturen! 

Referanser Kontakt oss

OM OSS

Malersvenneriet AS ble etablert i 2006 av malersvenn og daglig leder Jorunn S.G. Moslet. Jorunn har mange års erfaring innen malerfaget og har vært aktiv i søken etter kunnskap, gjennom kursing innen gammel overflatebehandling. Gjennomførte i 2011 studiet «Traditionelt Byggnadsmåleri» ved Gøteborg Universitet. Følger nå Bachleorprogrammet for studiet Teknisk Bygningsvern ved NTNU.

Malersvenneriet AS håndplukker medarbeidere med tro og engasjement i arbeidet med gamle hus og som ønsker spesialkompetanse innen malerfaglig bygningsvern

Vårt oppdrag

Vi skal alltid gjøre vårt ytterste for å bevare det tradisjonelle preget i våre arbeider. Sammen med våre samarbeidspartnere gjenskaper vi magien i ditt gamle treverk.

Vi graver i gamle malingslag og kartlegger fargekombinasjoner i fra ulike tidsperioder. Skraper, kitter og maler på en slik måte at overflatene fremstår som hele og fine, samtidig som bygningens historie skal være lesbar i overflatene. Vi utsletter ingen ting, men reduserer omfanget av skader og sår.

Samarbeid

Malersvenneriet as har i flere år samarbeidet tett med Tømrerbedriftene Steinar Halvorsen og Tradisjonsbygg - Trondheim AS, begge med spesialkompetanse innen antikvarisk restaurering. Sammen forsøker vi å finne tilbake til den gamle ærverdigheten som ligger gjemt under x antall lag med plater og bekledning av nyere slag.

Vår filosofi

Vår filosofi er at man ikke kan gjenskape et ekte tradisjonsrikt utrykk med dagens malingstyper. Derfor bruker vi selvprodusert maling ved hjelp av de materialer som fantes på det aktuelle tidspunktet.

Referanser

Selbu Bygdemuseum

Saxenborg gård

Bispehaugen Trepaviljonger

Prestegårdslåna på Melhus

Møllenberg 34